Perut Tak Selesa

Saya dh masuk 13 mnggu dan perut sy kt bhgian rahim tu asyik tk selesa je. Mcm cramp2 ringan. Haritu skit pastu g hosp. Nurse ckp biasala skit dan xslesa kt bawah tu sbb ad bnda lain dh dlm perut kita. Spa mcm sy jugak. Nurse ckp xselesa ni akan rasa smpai beranak.

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy da msuk 17minggu mkin kerap rase cramp kt perut sis.. nurse ckp normal sis ..hormon tgh tk stabil ..so akn rase sakit pinggang cramp perut semua

3y ago

april 2020 sis

Ye sis, apa yg nurse ckp tu betul..sepanjang pregnant mmg akn ada rasa cramp kt rahim mcm senggugut gtu, tp bkn la teruk, sakit ringan je..

Sy dah 20 mggu. Mmg rasa xselesa kat bawah tu. Mmg nak tido pon susah. Kne tukar posisi je.

saya pon sakit bawah perut td checkup cakap kat misi2 ckp kalau sakit sangat srh g klinik..

VIP Member

Kalau doc dh check xde apa2, mungkin normal. Saya jarang2 sakit perut time preggy ni

Betul dah apa nurse cakap. Sy selalu mild cramp, nak2 bila bertukar minggu.

VIP Member

Sama, sy pun. Tidur pun tak lena. Kuat ya mommy, in shaa Allah

I baru 9 weeks still rasa x brapa selesa kdg bawah perut..

Normal je sis...sy pn skg rasa cmtu jgk..

sy 20 week....slalu juga rasa mcm tu..