Tak Selesa Tidur

Ada tk ibu2 kt sni yg perna alami mslh nk tdur tme pregnant?? Sy dh 29"weeks..Brpa hri ni sy ssah nk tdur mlm... Perut rasa tk slesa jerr.. Tp perut tk sakit pn cma rsa tk slesa.. Sy tdur sblah kiri xslesa.. Kna pn xslesa.. Terlentang lgi lah xble nk tdur..smpai ke sbuh bjaga..

13 Balas

saya pun sdg mgalami.. skrg 35w.. tidur selesa belah kanan jer, klau tidur belah kiri sakit habis pinggang2 .. pastu bila baring sakit betul ulu hati sampai ke kepala.. tukar posisi duduk amik kauu sendawa kuat xbhenti2 .. angin... sendawa tu laa yg lega sikit.. tp tiap masa sy xselesa skrg... xpelaa xlame lg.. semoga kita semua dipermudahkan segalanya.. pahala tuu..

normal tu, mcm alahan mengandung jugak. sy pulak ada gerd, kadang² tak boleh baring langsung. kena bangun duduk. baring pun blah kiri je boleh. siang baru kurang sikit sakitnya, bolehlah nap kejap curi² masa sesuai. tp sis kena inform doctor tau, sbb tak cukup tido boleh tingkatkan risiko high bp. bahaya kalau tetiba darah tinggi. kena slalu pantau.

4y ago

Aamiin.. semoga yg baik² jugak utk sis..

Tgh x boleh tido ni sis... Rase panas pun ade.. Pdhal xde la panas mana.. X selesa pd perut.. Baby mengeras brgerak2 je.. Nk kata nk beranak belum lg.. Xde contraction pun..

4y ago

Kn.. Sma lh tp sy xde plak rsa prut mengeras..

Sama la😪sy pn tdo cuma mlm ja tu pn 2 3 jam,tk slesa bkn sakit tp entah rasa tk puas,kalau siang lg la tk tdo,dgn panas,kalau bley nk cepat2 brsalin ha

Sama lah kita. Pergi kerja mata lebam n barulah nak rasa mengantuknya. Macam mana buat pun x selesa. Rasa lenguhnya badan siap package heartburn kadang tu.

Sama lah..sy dh 31weeks, dgn celah kangkang sakit nak beralih tido dari kiri ke kanan pun kena mintak asbend tlg 😂 mmg sakit sgt.

😂Sy 26 weeks pon da rasa tak lena tu mai. Boleh katakan setiap sejam atau dua jam terjaga dari tido. 😣😥 Sabar je lah sis.

4y ago

Sma sis.. Dh klau t'bngun kdg xdpt tdur blik😅

Letak bantal kiri kanan dgn celah kangkang..saye try yg tu baru selesa sikit tido.. Yg penting alas bawah perut

4y ago

Sabar sikit g sis.. Dh adat sakit pingang blkng tu ..😥 dh lame rase nye xmeniarap nk picit blkng .. 😅

sya skrg dh 26week pun de mslh ssh nk tdo...lgi2 skrg rsa sakit kt pinggul sblh kanan nie ..

Sy beli bantal utk pregnant tu bru boleh tido selesa n lena