Pergerakan Baby Ke?

Assalam mommies. Nk share smthing. Haritu sy p hosp mgadu xrs gerak lgsung. sb slalu rasa perut bdenyut aktif. masa tu kandungan 20 wks 5 days. tp sdih sgt sbb smua nurse gelakkan sy. Diorg ckp mgkin rasa perut bunyi sb lapar. Dia ckp kalo 20 wks xkan ad rasa apa² lg. Kecuali wktu subuh perut akn jd mgeras skit tu je. nurse suruh tggu 28 weeks bru dpt rasa gerakan baby. Tp pelik jgk.. slama ni rasa bdenyut dlm perut tu bkn baby ke ? tp diri sndiri yakin tu gerakan baby. slalu rasa trutama waktu nk rehat wktu mlm nk tido tu.. Sbb masuk 20 wks baru rasa mcm tu. Mommies ad tk pgalaman mcm ni. btul ke kalo 20 wks mmg xkan rasa apa² lg?

2 Balas

20weeks ade yg dpt rasa ade yg x..kdg baby sedu tu rasa bdenyut...slalu akn aktif rasa dlm 24 weeks ke atas...sbb tu kalo da 34 weeks nurse akn tnye dpt rasa gerak kn baby x..kalo dpt rasa aln dpt enjection kancing gigi

Rasa bby bergerak bkn mcm berdenyut sis.. & normal kalau anak pertama dpt rasa pergerakan tu lewat.. kwn sy 20w bru nk rasa cm bubble dlm perut, sy 16w dh rasa..