Pls tell me this is +ve 🥲

Saya dalam dilema, selama ttc 3 tahun. Kali pertama naik double line yang ditunggu2. Tapi rezeki saya samar2 mcm ni. Ade tak mommies dlm ni pernah samar2 mcm ni. And its +ve pregnancy? Or just my hormon tengah tinggi 🥲 1 st picture taken yesterday, and 2 picture (pink) harini.#firstmom#ingintahu #bantusharing #pleasehelp

Pls tell me this is +ve 🥲
42 Balas

Sy prnh samar2 mcm ni. Tp test tu naik samar2 lps 10min. Baca instruction rupanya result after 5min dah x valid and akn naik samar2. So negative 😢 tp after 6months sy buat test sbb da sbln x period, bli yg clear blue mmg tepat n cpt result nye. Alhamdulillah pregnant now tgh due lg 11 hari. 🥰 tp klau sis buat test tu trus naik samar2 tanpa tunggu lama mksudnye in shaa allah mmg ada rezeki baby sis 😍😍😍 aamiin

inshaAllah positif dh tu sis .. saya pun awal2 mcm tu jugak pstu saya beli yg brand clear blue dia tulis pregnant 2-3 weeks kira mcm baru lagi .. kalau boleh jgn pi scan lagi sbb hritu pun saya time samar2 pi scan pstu tak nampak apa apa lagi .. kantung pun tak nampak 😅 dh 6 minggu bru nampak kantung dgn baby kecik lagi besar kacang 😂 skrg pun bru nak msuk 8 minggu btw take care !! and congratsss sisss 🥳

Positif dah sis. Tahniah 🥰 tapi masih awal lgi samar2 gini baru 3-4w. Saya rasa better sis jangan gi scan dulu nanti kecewa kalau dr kata tak nampak apa2. Based on pengalaman sendiri yang ttc 2 tahun setengah ni 😂 paling awal sis gi scan lagi 2 minggu. InshaAllah kalau nasib baik masa tu dah boleh nampak kantung sekali dengan janin ☺️

10mo ago

i punya condition dulu sbb uterus i retroverted.. sbb tu susah nmpk... call klinik usma n req do tranvagina scan.. they have tha facility..

alhamdulillah dh +ve dh tu....cuma wat mse ni bnyk kn rhat,jge dri...sye mse mula2 pown mcm ni.....bria g check skli x nmpk pape.....dr siap ckp tkut etopik....dia bg tempoh 2 mnggu dtg blik,klau brnasib baik nmpk kantung......slpas 2 mnggu g blik , alhamdulillah kantung dh nmpk n kndungan mse tu dh 7week......skrg dh slmat brsalin n ank dh 7bln....syukur....jge dri sis...tahniah

puan boleh repeat lagi seminggu, saya awal2 light pink mcm ni, then test seminggu kemudian, baru gelap pink nya. semoga ada rezeki puan utk conceive. saya scan pada minggu ke-8 sbb nak buat appt di kk, nurse di kk bagi appt pada minggu ke-12.

10mo ago

Terima kasih untuk kata2 +ve dan doa awak dear 🥲 *hugged*

boleh try lg 2 hari klau nak pastikan betul k tak. sy ttc 2y .. selang 2 atau 3 hari sy try balik dan last sy try guna upt dip & tell sebelah petang urine bukan pagi punya.. mmg pekat T line sy dan terus ke klinik untuk confirmation.

Klau sis nk nmpak clear beli clear blue digital memang tulis pregnant atau not pregnant..saya test pkai ni naik samar2 jugak lepastu test pkai clear blue teriak seronok alhamdulillah ttc setahun

Saya 10 thn ttc. Delay period 5 hari guna test pregnancy jenis ni, memang kabur.. Lepas tu suruh husband pecut beli yg jenis strip biasa sekali terang benderang..

saya rasa positive da ni sis 😍 kalau nak double confirm lepas seminggu test lagi, urine yg pertama lepas bangun pagi jangan makan atau minum dulu.

sis boleh tunggu lagi seminggu atau guna Opk untuk test , kalau naik positif , sis tunggu lagi seminggu atau dua minggu lagi test guna upt skli lagi 🥰

10mo ago

Baiklah. Tq dear 🥰