Missed period berbulan-bulan?

Saya dah umur 30. Baru kawin 5 bulan. Tahun lepas pernah paling lama 3 bulan lebih tak datang period (zaman belum kawin). Memang ade masalah tak teratur. Tapi bulan januari tahun ni period okay. Masuk februari cun ikut calendar dia. Ngam je. Tapi bulan mac alahai sampai skrg hari ni dah april genap delay 60 hari dah. Cek UPT 2x negative. Cek dgn doctor scan rahim semua cantik okay. Tahun lepas pernah makan pil perancang nak turunkan darah. Tapi tak habis sbb tak tahan mood swing teruk. So pil perancang bukan dlm keutamaan sy. Ade cara lain tak utk bagi darah period okay balik? Sy nak cari waktu subur nk bersama hubby, nak jugak ade baby tahun depan.

1 Balas

Banyakkan bersenam sis dan ambil makanan yg ber proteins yg ini DR. Sarankan. Lg satu download app dibawah. Ini pun boleh membantu sis dan dia akan inform bila waktu subur sis.