Period lewat

Hai semua, Saya ibu anak 2. Anak kedua baru nak masuk 3 bulan next week. Sy ambil perancang pil yg kk bagi, Oralcon. Sebelum ni saya ambil cucuk depo jadi ini 1st time guna pil. 1st ambik bulan october, bulan Nov ada period tapi tempoh lama dan heavy sampai kena tukar pad 3 4 kali shari. Utk bulan ni, dah habis sepapan pil sy makan tapi belum period lagi. Tanda2 senggugut tu dah ada, macam nak period tapi xkeluar darah lagi. Normal kah ini? Atau sy kena cek upt juga? #advicepls #pleasehelp

2 Balas

lepas habis sepapan pil tu, rehat 7 hari sambil² tggu haid dtg...sy biasanya 3 atau 4 hari lepas habis makan pil sepapan baru haid dtg...ke 8 hari,haid atau tda,kena start balik makan pil yg seterusnya

better try chck upt