stress

Saya dah 8week. Alahan teruk, muntah, pening.mana lagi nak urus anak lg 2org. Semua urusan saya yg buat. Drive walaupun tak larat sgt2. Suami tak reti drive lg la letih. Bila minta tlg suami buat kerja rumah pun payah. Kena berkali2 minta tlg. Masa tgh masak saya pening sgt2 so duduk utk elak saya pitam. Bila suami tgk keadaan saya yg teruk. Dia suruh buang baby tu kalau teruk mcm ni. Sedangkan saya nk sokongan dari dia. Tlg saya atasi stress...

15 Balas

siannya sis, moga kuat sis, fikirlah masak2 apa pun keputusan yg diambil, sume kerja sis yg buat sorang pun payah, suami plak x leh drive, mmg sebagai isteri pasti sy juga mnyumpah..huhu.. mgkin suami tu ingat nak gugur baby benda mudah, sedangkan emosi isteri akan teruk kacau teruk, suami mmg ptut main peranan utk support isteri walau ape keadaan pun.. jadi, keputusan trletak di tgn puan. fikir demi anak2 dan diri puan sndiri..

Sy pregnant pastu kena jaga 4 org lg ank yg 1st 8y n last 1y....kene ambil ank blk skola lg...dduk flat tgkt 4 lg xde lif..... Mcm ni awk....awk kena kuat....utk ank2...kalau xlrt kms uma..bia kan je..kalau xlrt msk....tapau kedai atau senang lg oder food panda je...n suami awk dah kena bljr drive dah tu...ank nk masuk 3 dah kot..

Napela hubby x amek lesen.susahnye.kalau semua sis yg buat.apa fungsi suami sis sbnrnye?sumbang sperma je ke?my opinion la kan if dpt suami jnis mcm ni better jgn ank ramai2.nnt diri sndiri yg susah.bila stress memanjang mst cpt mrh ank2 pun akn trkena tempiasnye.

Semoga mummy kuat Sabar dgn keletah anak2 Mnta bntuan suami Insyaallah..mudah jadinya nnti Bsyukur kita diberi peluang mengandung melahirkan dan membesarkan anak drpd yg x de langsung rezeki mcm kita.. Saya doakn urusan mummy dipermudahkn ye..

4y ago

Bagus nasihat.

Semoga terus kuat sis.. kalau sis xlarat masak, sis boleh tapau di luar, jgn paksa diri.. cuci pakaian klo xlarat pigi dobi sis.. klo nak hrp suami gtu makin sakit hati.. buat yg mampu ja sis.. insyaAllah semoga dipermudahkan urusan sis

4y ago

Bagus nasihat sis

semoga awak sentiasa kuat ye sis hadapi semua cabaran.. maybe awak kena bagi kesedaran dekat suami awak... dan berdoa kepada allah supaya semua dipermudahkan... maybe dia suruh buang sebab dia risau pasal sis hm think positive

Be strong for your kids.sygi diri sendiri dan anak2 dr berkorban utk laki camtu sis..byk kan lah berdoa dgn Allah.kami pompuan2 ni dgr pun marah sbb dia tergamak suroh buang.sungguh x bertanggungjwb.nk sedap jer.

Semoga sis kuat..alah kjp je sis masuk 4 bln t dh ok..tgok pd org juga..cm sy..sis 4 bln dh ok.pi klinik ambik ubat tahan muntah sis

Allahuakbar... Dugaan awak la diuji mcm ni.. Sabar k.. Kuatkan diri demi anak2.. Klu xlarat blik la rumah family.. Sian awak..

Lpas ni kena rancang btul2 dah klau mcm tu la gaya suami puan.X membantu lansung.semoga puan sabar dan kuat utk ank2❤..

4y ago

Bagus nasihat