Saje nak share

Bila dtg sakit lenguh2 badan kaki time sarat ni, padahal bukan sengaja sakit..bila minta tlg suami tlg urutkan pastu dia buat lambat, alasan kejap la kejap lahhhh nak je jerit kat dia ingat senang ke mengandung ni?! Ingt nak minta ke sakit kaki badan ni?! Rase letih sgt bila org tak faham. ;(

6 Balas

Mula2 suami sy mcm tu jugak. Lps tu sy x suruh dah sbb sakit hati dia lambat2kan urut. Skrg, sy ambik minyak, terus hulur kt dia sambil tunjuk kt tmpt yg sakit sambil senyum. Kalau dia x ambik, sy capai tangan dia, titis minyak kt tangan dia lps tu sy letak tangan dia kt tmpt yg nk diurut. Kalau x jalan jgk, sy ckp 'okay...., xpe.....' lps tu dia mesti gelabah urut cepat2. Hahahahahaha.

Saya pon merasa benda yang sama. Kekadang rasa menyesal pulak mengandung, kita sanggup sakit sakit kan badan dek bawak anak dia dalam perut, berkorban tidur bila perut dah besar ni tapi si suami sikit pon tal peduli sakit sakit kita, yang dihadapnya setiap hari "handphone".

Suami sy lagi laa tak pernah nak urut. Memang jenis tak reti nak concern kalau kita sakit ke ape. Haritu saje mintak tekan2 sikit pinggang blkg ni sbb lenguh, bantai laa dia gi tumbuk padu punya. Bergurau tak kena tempat 😅

Sabar ye sis. Saya kalau lenguh2 kaki & badan pun minta suami uruskan. Tgg betul2 suami free dulu. Sbb ada anak2 lain y nak dia uruskan. Biasa suami akan urut sebelum dia tidur. sabar ye sis.

Sabar ye sis.. Awk sma mcm sya bile mnta urut je suami msti akn ckp nty la.. Tpi Last2 tk urut kn pun.. Kdang nk ckp lebih rsa skit aty je.. Kdang smpai sya urut sndri..

Sabar mommy. Ujian Allah nak bagi kita. Slowly buat pillow talk dengan husband. Cakap baik². Kena buat selalu, lama² masuk dalam ingatan dia tu.