Sembunyikan dari orang ramai

Saya dah 6 bulan pregnant. Tapi hanya family, family mertua dan kawan rapat sahaja yg tahu saya pregnant. Ada orang ckp "kenapa tak bagitahu org lain, kenapa nak diam je" hm. Saya berdiam je sbb ni baby first saya. Lagipun ramai lagi kawan kawan yg tak pregnant lagi. Takut org kata kite show off pulak. Hm. Apa pandangan kalian ?

93 Balas

Setuju dgn cara sis, bukan taknak share happiness tapi hati org lain2, kita tak tahu apa yg org fkir bila tgok kebahagiaan kita 😲. Sebaiknya bgtau yg perlu shja

boleh jawab cam ni sis. dalam islam pun sarankan sembunyikan kehamilan. hebahkan kelahiran. 😊 tapi mungkin sesetengah susah sikit nak memahami. good luck ye sis.

awal2 dlu family, kwn rapat, org kt tmpt keje je yg tau sy preggy. dh nk msuk 9 bln ni, mkin ramai yg tau. sbb sy slalu share psal bby dan bsalin kt socmed 😅

If saya family mertua and family saya, kawan rapat kawan sekerja tahu saya preggy. Tapi sedih kawan sekerja tidak faham. Saya kurang buat kerja dikatanya malas.

saya pun walaupon ni bby no 3 hanya yg terdekat ja tahu..nnt perut besar dorang thu sendiri la😅tp klau ada yg bertanya sy ya kan ja..x kn nk kta x der..tu ja

Saya pun mcm sis. Fmly, fmly mertua n kwn terdekat shj tau. Tak nak heboh2 sgt sbb nak enjoy my pregnancy tanpa benda negative. Now saya dah 8 bln pregnant 🤗

5y ago

Wahhh. Semoga dipermudahkan urusan bersalin. Counting days dah kan hehe

Preggy ni sy mmg xhebah2 kan .. Lebih baik kita terlebih menjaga drpada biase2 .. Beranak nanti selamat semua nya In sha Allah .. Baru bagitahu semua nya

sy lpas 4 bln bru bgtau org..tu pun klu org tnya lah 😁..sbb baby first kan tkut jd ape2 klu heboh sgt.. tp family mmg bgtau awal sb excited hihi

5y ago

Kan. Baby first lagi lah kena diam2 dulu kan hihi

Sma mcm sy..org trdekat je tahu..x prnh update kt fb..tggu la brsalin dlu..jga hati kwan2 yg lma mnunggu zuriat..sbb sy pun 4 thun bru dpt

sy cuma bgthu kwn sekerja sbb xmau nanti kena buat kerja berat. risau. tmbh lg sy pon ada scoliosis. so tu sja. family rapat je tahu.