Bleeding tak berhenti macam period

Hi.. Saya dah 4weeks kalau ikutkan perkiraan dalam apps ni, malam semalam ada keluar coklat agak banyak (tak sama macam spotting sebelum ni yang agak sikit tompok2 coklat) then pagi tadi bleeding + rasa senggugut sikit. Jenis cecair. 2 kali keluar darah and Terus ke klinik, masa scan nampak kantung. And doc bagi ubat kuat rahim & folic acid. After 2 weeks kena follow up lagi untuk tengok pembesaran kantung tu. Tapi balik jaa dari jumpa doc, bleeding yang banyak sangat sambil keluar lendir yang banyak + senggugut yang teramat sakit. Kenapa macam tu ya? Saya 1st pregnancy.

10 Balas

bleeding masa pregnant tak semua org gugur sis. ade org bleeding minggu2 n baby sihat.. tu namanya subchorionic hemorrhage. boleh ke pakar utk detect n rawatan lanjut.