Bleeding tak berhenti macam period

Hi.. Saya dah 4weeks kalau ikutkan perkiraan dalam apps ni, malam semalam ada keluar coklat agak banyak (tak sama macam spotting sebelum ni yang agak sikit tompok2 coklat) then pagi tadi bleeding + rasa senggugut sikit. Jenis cecair. 2 kali keluar darah and Terus ke klinik, masa scan nampak kantung. And doc bagi ubat kuat rahim & folic acid. After 2 weeks kena follow up lagi untuk tengok pembesaran kantung tu. Tapi balik jaa dari jumpa doc, bleeding yang banyak sangat sambil keluar lendir yang banyak + senggugut yang teramat sakit. Kenapa macam tu ya? Saya 1st pregnancy.

10 Balas

kalau ikut pngalamn sy yg sblm nii pnh 2x kli kguguran dn yg kedua kli tuh bru2 juga . mula2 dia kluar spotting blood wrna coklat trus sy pg hsp n doc check teda bukaan lg mungkn drh normal sja tp klu drh byk kluar trus dtg hsp blik dia ckp . lpas blik dr hsp esok dia tba2 bleeding kluar nonstop trus rsa mcm mau berak skli msuk tndas teran2 tda kluar najis rupanya janin yg jtuh 🥺🥺apa2 pun sis rujuk sma pakar sbb dorang akn pantau juga . smpga sis baik2 dgn baby 🙏🏻

bedrest sis tapi klau makin byk bleeding and tu better ke hospital terus https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Kalau ikut pengalaman saya sebelum ni 2 kali keguguran , mula2 keluar coklat lepas tu keluar darah merah dan lama lepas tu darah ketul2. Masa nak keluar tu memang sakit sangat2 macam sengugut. Huhu. Apa2 pun lebih baik sis refer ke hospital cepat. Moga2 baik2 aje.

x normal.kena total bed rest.bangun utk ke tandas sahaja.kalo smpi pki pad tue,mmg bahaya.dlu semua simptom sis ada dgn Saya Masa 13week.n Saya keguguran dnc emergency hospital.sakit nak pitam.tc

bleeding masa pregnant tak semua org gugur sis. ade org bleeding minggu2 n baby sihat.. tu namanya subchorionic hemorrhage. boleh ke pakar utk detect n rawatan lanjut.

Boleh refer hospital terus sis since awak dah rasa sakit. Semoga dipermudahkan

2y ago

Tak apa, sebab saya pun 1st baby. Saya banyak bertanya dengan orang yang dah berpengalaman, sebab setiap orang tak sama 😇

dh 3hari blh tau x baby mcm mn sis

segera g hospital balik sis.

terus pergi hospital sis

Terus pergi hospital.