Keluar lendir coklat 5w 4d

Hi ibu-2, normal ke kalau keluar lendir coklat + sakit pinggang & senggugut sikit? Doktor ada bagi ubat kuatkan rahim & acid folic tapi masih keluar jugak lendir coklat tu. Risau pula maaf sebab 1st time preggy. Dah 2 hari stress + overthinking 🥲 #pleasehelp #1stimemom

11 Balas

sy Pon sama... Dr 5 week smpai 7 week kuar lendir coklat tu... Sy mkn ubat kuat Rahim smpai usia kandungan 12 mgu..alhamdulillah..skang dh 28 weeks...jgn stress... pkir positif...bykkn zikir..cari zikir utk kuatkan Rahim... blh google... inshaa allah xde apa2... jgn buat kerja berat...jemur kain ke..sapu rumah ke..semua jgan buat..bykkn bedrest...

Habiskan je ubat kuatkan rahim tu, jangan stress, tenang2 je, fikir positif. & tawakkal. Sy pun keluar juga spotting tu, sy ikut je ckp doc, jangan buat kerja /angkat barang berat, jaga makan, jangan stress. Insya Allah, spotting tu berhenti sendiri. Doc kata keluar spotting tu samada ancaman keguguran atau proses penempelan.

doktor scan x nampak jantung baby,cuma nampak kosong dalam kantung..risau juga bila keluar pendarahan ni..takut jadi apa² pada baby..bila tahu pregnant suami melompat seronok,tp bila jd mcm ni jd kesian pula pd suami,dia betul² mengharap zuriat dia lahir

dont be so stress mommy to be! ☺️ lendir coklat tu biasa, mungkin sbb penat. nanti refer lg kk bagitahu ,biasa benda mcm ni sekejap ja. dah banyak minggu nanti dia akan ok, ikut pengalaman sy la hihi. take a good rest ok ☺️

saya pn sama..dah 6w..hari2 keluar lendir coklat..kdg2 sikit kdg2 byk..doktor ada bg ubat kuatkan rahim..harap2 okla 😕😕😕..nervous. lg 2 mggu appointment. so sementara tu duduk rumah rehat2 tak buat kerja berat

Macam saya awal pregnant dulu. Sampai 14w ada rasa senggugut tu. Then now alhamdulillah dah selamat bersalin. Fikir positif mommy, jangan fikir bukan bukan ya, tak elok untuk baby kat dalam

mcm sya tu..kluar lendir warna coklat slma lbih 20 hari .risau saya..tpi sya x buat kerja yg berat..dia akn berhenti sndiri...bnyak kn berbaring

Makan je ubat tu sis. Darah coklat means darah lama yg mgkn baru turun. Sy pun ada hari tu mggu ke6 n lasted about 4 days. Alhamdulillah skrg ok.

jgn stress sis... tenang saja... OK la tu sdh dibagi ubat... relax ya

jangan stress ye take care...