Mak Mertua

Saya dah 38 minggu... Tinggal dirumah sb kerja berdekatan. Kadang kala saya rasa suami lebih memberi perhatian kepada ibunya dan tidak mempedulikan saya Sampai skrg saya sendiri memandu utk pergi ke semua check up..sepanjang saya preggy dia 2 Kali je temankan saya. Mak mertua pula dia attention seeker...selalu ada je sakit. Sakit kaki la selsema la tu..la ini la.. Kalau check up utk mak mertua suami blh ambik cuti pula...saya dia x endah je...Suami Dari mg 37 hingga skrg akan balik rumah mak saya untuk temankan saya kerana due date dah dekat...yang tu pun lepas habis kerja pukul 5 ptg balik rumah dia makan sana dtg rumah saya malam 9 terus tidur sb penat pagi pukul 6 pegi kerja. Saya macam x ada masa nak kongsi apa apa dgn dia Skrg saya mcm x harapkan dia lagi...saya tahu mak penting...tapi saya juga perlukan dia lebih lebih lagi skrg.. Sakit hati saya kadang kala dibuat maknya...mulutnya laser juga tapi saya buat pekak je. Mak saya pula langsung x suka dgn Mak mertua yg mulut celupar...mcm mana nak handle situasi ini

1 Balas

sy sepanjang checkup pun suami tak teman. sbb takboleh masuk kk. covid punya hal ni. tp takpa la sy ok je. jgn stress sgt. kesian baby