Mintak pendapat ibu2 emosi saya tak stabil skrg buntu... Bg kate2 semangat ibu2..

Saya sekarag tgh prgnat 11minggu anak ke2 tapi suami saya nak cerai kan saya... Kejadian berlaku hari selasa baru ni... Hari ni saya dah nak balik kampung... Suami dah suruh angkat brg2 balik ke kampung... Saya dan fmily contact dia pon x dpt... Tel mak mertua pon sama tak nak jawab... Cuma dia kate nanti dia buka file perceraian.... Kami bergado sbb benda yg remeh2 jer tapi masa gado emosi saya terganggu... Saya ajak dia bersama pon dia tak nak... Nk mintak perhatian pon dia x bg jadi saya tanya baik2 lepastu saya bengang sbb dia x layan saya, dia jawab acuh tak acuh... Semasa gado saya ada pukul dia sbb dalam keadaan emosi x stabil... Sebelum tu mak suami ada dtg rumah dan semua okey je, xde lah buat mak mertua sakit hati ke.. mmg okey je ... lepas mak mertua balik terus suami jadi lain... Terasa ketara sgt perubahan dia... Saya dah mintak maaf pon dia x nak dgr dah... Dia x bg saya dan keluarga contact dia lagi... Sebelum ni pon kami ada gado teruk jugak tapi bila saya mintak maaf dia okey... Saya kenal suami saya.... Dia bukan org yg mcm tu... Masalah skrg mak mertua pon x bg respon mak abh saya call pon mak dia x jawab.. sepatutnye sebagai ibu dia x boleh buat mcm tu... Kene dengar 22 belah pihak betul tak... Kene lah bincang dulu... X kesian ke saya sian lah cucu2... Kalau korg di tempat saya adakah korg balik semula pada suami... Skrg suami masih dgn keputusan dia untuk berpisah.... Saya ada sorg anak permpuan 5tahun dan skrg tgh prgnat 11minggu.... Ape pendapat ibu2

3 Balas

TIDAK. Kalau sy berada di tempat awak, sy x akan call die, sy x akan call mak bapa die, sy x akan suruh mak bapa sy call die, atau call mak bapa suami. Sy x akan sekali- kali merendahkan martabat sy dgn pujuk die untuk bersama sy jika die sudah buat keputusan untuk bercerai. I will just pack my stuff, take my daughter n walk away. Nampak sgt kita nie x ada value di mata die. Sy x kn tunjuk yg sy emosi, menangis merayu depan mata die sbb lelaki nie mmg suka kalau kita lemah. Sayang mmg sayang, kesian dkt anak, tp apa boleh buat, kuasa suami untuk bercerai di tgn die. Dan die sudah buat keputusan itu. Dan sy pasti die pun aware dgn keputusan itu. Lg 1, lelaki yg betul2 sygkn kita, dtg la siapa2 yg menghasut die, family ke, kwn ke, kalau syg kita die x akan buat keputusan melulu. Lelaki bijak tidak akan mensia2 kn kita. Just move on awak. Mmg susah, but u can do it. Trust me. If u can deliver a human being, sy sure awak seorg yg sgt kuat dan tabah to handle any pain. Live for ur daughter n ur coming baby. Find happiness with them. All the best for u.

2y ago

Insha Allah awak kuat 💪🏼💪🏼

berat hati membaca luahan ini , berat lg bahu sis yg berada dlm situasi tersebut.. 😔 skg sis jaga diri baik2 demi ank dlm kandungan, jgn stress atau tekanan berlebihan. nasib baik keuarga sis dekat dan sis masi bole ke tmpt mereka. sis berdoa kpd Allah swt. mengadu lah.. semoga di lembutkan hati suami sis utk kebaikan bersama. buat masa ni sis biarkn dlu suami bertenang spya dia dpt berfikir secara matang. kadang sewaktu api kemarahan masi nyala, mmg susah nak pujuk. makin di pujuk makin menjauh dek kerana ego. xlama lg bulan ramadhan. semoga hubungan sis dan suami akan kembali pulih, 🤲🏻.

2y ago

sama2 puan.. 💕

Sy cadang kan sis rela kn jelah bercerai,,isteri yg baik untuk suami yg baik btul tak???kalau terus kan sis boleh bayang kan x apa yg akn jd,,mesti sis lagi tambah stress