Sakit celah kelengkang

Saya dah 37 weeks, celah kelengkang terasa sakit sgt especially bila berjalan. Kenapa ye sakit camtu, sesapa ada pengalaman macam sy x?

6 Balas

sya pun... masa tu usia kandungan 34week...sya cuba urut dgn bidan...bidan ckp baby nak dekat bawa rahim...tpi kepala baby di tepi sikit sbb tu skit...jdi bidan urut supaya baby lurus kan kepala ke pintu rahim... skrg 37week 1day dah tak sakit...

bila da hujung² ni memang skit kt area stu sis sbb baby membesar dan menolak²..skit nya hnya allah je th😩 alhamdulillah 38week sy slmat bersalin .

3y ago

Ade turun tanda ke sis ?

sy 30week nh pun dah rasa sakit.. kadang mcm rasa tersengkang tulang kelangkang tu terus kaku nak bergerak dibuat nya ...😔

Tu normal. Persediaan badan utk proses bersalin. Sebab tu lepas bersalin, kena pantang supaya sakit tu tak melarat jadi komplikasi lain

dkat2 nk bersalin mmg akn sakit celah kangkang.. normal tu sis😊

Normal sis, baby dah turun ke laluan 😁