38 minggu sakit celah kelengkang/peha

Salam mommy semua..nak tanya normal ke pregnant 38 minggu sakit celah kelengkang/peha sampai tahap nak berjalan kene berpaut dekat dinding atau kadang minta tolong org papahkan..rasa macam berat mencucuk cucuk dan sakit sangat celah kelengkang tu..kalau bangun dari tidur kena minta suami tolong papahkan dulu..tidur pun duduk bersandar kat katil nak tidur baring mengiring kelengkang sakit..ni tanda dah nak bersalin ke mommy? 3 hari lepas scan kepala baby dah turun bawah. Ada tak mommy2 kat luar sana pengalaman macam ni? nak kata turun tanda macam kuar darah atau leaking ketuban belum lagi. tolong saya mommy2..first mengandung tak de pengalaman 🙏🏻

2 Balas

sy dulu mcm tu ,seksa sgt nk bngun ,sakit ya amat kt celah kelengkang, tpi tanda2 nk beranak tkde pun mse tu, perut pun ats lagi, mse 39week, last2 40w1h kena czer sbb bby besar 4kg lebih 🤣

sy pun tgh mengalami nya sekarang..tp sy baru 37week..rasa nk cepat2 bersalin kadang..tambah2 kerja asyik naik turun tangga je nk le toilet..