Alahan Teruk

saya da nk masuk 8week. saya pnya alahan teruk smpai kena amik cuti sebulan. saya sehari 2 3 kali muntah tak sah. loya mual sentiasa ada. lembik badan dibuatnya. saya skrg bnyk baring tidur shj. kekdg tu sampai nangis. nk makann apa semua tk lalu. takut nk makan. firstbaby

13 Balas

First pregnancy saya duduk hospital sahaja 3 bulan. Sehari muntah 40-50 kali. Setitik air pun tak boleh telan. Severe morning sickness (hyperemersis gravidarum). Sabar ye sis sekejap je tu first trimester. Saya second pregnancy sekarang, masih morning sickness dah 7 bulan tapi alhamdulillah tak seteruk dulu. Setakat muntah 2-3 kali, sakit kepala and letih saja. Cukup la seksa yang dulu tu trauma.

2y ago

ya allah kuat ya sis sy dua klu warded smpai mental down sy terbaring kaku je anak semua terabai