Alahan Teruk

saya da nk masuk 8week. saya pnya alahan teruk smpai kena amik cuti sebulan. saya sehari 2 3 kali muntah tak sah. loya mual sentiasa ada. lembik badan dibuatnya. saya skrg bnyk baring tidur shj. kekdg tu sampai nangis. nk makann apa semua tk lalu. takut nk makan. firstbaby

13 Balas

sabar akak, sy dri 4weeks mmg morning sickness teruk juga smpi ditec hyperem, akak try seacrh ape tu hyprem . sy smpi berhenti kerja kak. hahaha yeruk sngt smpai msuk 5bulan ni la masi lagi tpi on off msa msuk kdungan 5bulan last. btw tiap2 minggu msuk wad hritu . start 4 weeks smpi la last sy msuk wad hrtu 15weeks . drip air jer trs okay . sbb makan smua tak msuk mnum pn x dpt jatuh 10kg berat i hahaha kesian kan skg pula manis je memanjang hahaha . akak mesti kuatkan mental dn semnagat ya! sy faham situasi akak mcm mna 💕 sbb sy preg anak pertama la byk pengalaman y sy dpt smpi la kdgn dah 18weeks ni 😍 happy seronok juga bila igt2 masa lalu hehe

2y ago

sama la kita sis 😭,btl2 lemah sgt mmg kene kuat mental klau tak mmg nangis je tak suka dgn diri yg lemah asik masuk air je