Pergerakan baby kurang dari 10 atau tak perasan

Saya da boleh start kira pergerakan baby tapi kadang sy tengah keje tak perasan da brape kali gerakkan . bila sy nak duduk rehat ,baby tak gerak plk dlm 1 jam tu. Bila tengah jalan2 baru rasa kicking sikit. tapi aktif waktu malam . Iaitu lepas abis waktu kiraan pergerakan. Macam mana ya? atau dikira x cukup pergerakan ? Malam baby aktif je

1 Balas

Kalau awk tgh relaks2 masa kerja tu, sambil2 tu awk minum air sejuk ke, minum manis2 ke. Biasanya baby akan react bila kita minum air sejuk/manis. Kadang2 baby banyak tido siang.

3y ago

Tapi malam mmg aktif ke?