Pergerakan baby 26 weeks

Assalamualaikum dan selamat tengahari mummy semua..saya nak tanya ada tak baby mummy yg malam start pukul 10 sampai 1 pagi gerak aktif...subuh pon gerak aktif...bila sampai je waktu yg nak kira pergerakan baby 9 pagi- 9 malam gerak memang gerak tapi kurang aktif..saya try nak kira pergerakan baby 10 kali..memang cukup tapi nak kene gerak² kan perut baru respon..kalau waktu malam and subuh tu tak perlu gerak kan perut...baby aktif sendiri...ada tak mummy yang baby dy camni....sorry ayat terabur ke apa...just ingin tahu..first baby...#ingintahu #bantusharing

6 Balas

haah sme la...tgh malam smpai pagi2 sblm sbuh aktif ...tp sy stat pkul 9pagi tu sy baring ngiring kiri...nnt baby akn gerak...sy prasan bile baring ngiring kiri automatik baby gerak...xpun lps mnum air sjuk...n kkdg bile baring terlentang pun baby akn gerak...jadi pagi kul 9 sy baring2 ptu time ptg kul 3-4 ptg cmtu sy tdo kjap/baring mmg baby akn gerak...ckup la 10gerakan

Anak saya yang first dulu macam ni. 9am-9pm tu memang kena kacau dia, usik-usik perut, minum air sejuk baru ada respon. Memang tak cantik la data kiraan tu. Orang biasa petang dah settle, kita tak tentu kadang sampai malam. Tapi masatu nurse kata ok je as long as cukup gerakan tu. Memang terang je cakap kat nurse baby malam baru aktif. Alhamdulillah okay je😊

3y ago

kira gerakan tu septutnya weeks keberapa ya?

sy pun sama sis.. sy kerja siang hari, baby kurang aktif mungkin sb sy byk gerak.. bila mlm je 10mlm ke atas die aktif kdg smpai terterik perut die gerak.. sy br 26 minggu.. kdg risau bila siang die xberapa aktif.. nk boleh tggu ke malam, mcm2 fikir siang tu nkg scan la apela.. 😰

sma la sis..sya sekarang ni 15/04/2021-26weeks... baby aktif malam dan waktu bangun siap kan sahur..siang punya susah mau kasih aktif..sampai nak kira gerakan pun susah... rasa risau pun ada..ka normal klau 26weeks ni?

3y ago

Kalau 10 kali gerakan tp bkn dlm masa 10jam blh ke?

wa'alaikumusalam... sama la dgn saye...beby tlmpau xtif time mlm smpai ke pagi..ssah nk tido lena.. saye skrg 29w4d..mmg asek terjaga smpai subuh bila dia bgerak...😅

3y ago

amiin YRA...utk awak juga sis.. smoga dipermudahkan bersalin nanti....🤗

Same dgn sy , sy skrg 31w .. siang kurg aktif , tp menjelang je mlm dy pnye aktif bkn maen ..