Pergerakan Baby

Hi semua. Saya skrg 28 weeks. Normal tak kalau siang2 baby macam kurang aktif. Selalu aktif waktu malam dan pagi. Satu lagi, mommies yang dh 28 weeks ke atas, kan kena tick pergerakan baby dlm buku pink. Selalu pkul berapa cukup 10 pergerakan tu ya?

2 Balas

Hahahaha.. Same like me.. I pn sme.. Bby actve sgt mlm.. Time dy kick ke, bpusing ke, membontot ke, dr pkul 9pm smpai 2am.. Kdg straight kicking non stop within half in hour.. I slalu tick kick count tu start pkul 8.30 ke 10.15.. And mlm stop pkul 9 lbh.. Kdang ade je x ckup quota tdangan tu.. Nk bt mcm mane.. Tlepas pndang 😆 kdg ade kt luar time tu, lpe bby kick brape kali n kdg x rse.. Kdg ade time tdo petang..

5y ago

Owh okay. Thanks dear. Hihi. Sebab risau jugak siang2 mcm kurang gerak. Bila malam n pagi2 kemain pulak dia😅😅😅

norml jga tu cma mls kli brgrak siang..

5y ago

Thanks dear. Okay takpela mcam tu. Risau jgk sbb ingatkan kalau dh 28 week memang baby akan sntiasa aktif.. Baby pun nak rehat kot kan 😂