Tak ada alahan

Saya baru nk masuk 3 bln. Tapi tak ada alahan n rasa mcm biasa je. Tak rasa mcm pregnant. Ok tak mcm tu. 1st pregnant

21 Balas

sis.. jgn mntk alahan tu.. kalau dr awal xde syukur aje.. jnji xde bleeding ke ape.. sy dah nk beranak pun mggu depan.. xde alahan pape pun.. just penat.. kdg2 jadi mcm hypo aje.. muntah2 xde pun.. pening2 mual loya ke xde.. pening2 tu biase.. badan xlarat tu ade.. tp alahan busuk ke ape xde.. just memilih mknan ade la.. jgn meminta alahan2 tu.. sy dgr alahan org pun kesian.. kalau xde syukur aje ade tu smpai beranak alahan.. ade tu awal2 xde..2 trimester baru ade.. ade tu 3 trimester baru ade.. xsemua same.. pape pun enjoy aje

2y ago

wc... xde ape tu.. tp kalau ade bleeding ke ape terus ke emergency ye sis.. jgn tggu2.. take care ye.. jaga mkn.. minum susu.. jgn miss acid folic.. bykan rehat.. bykan pikir yg +ve2.. abaikan yg - ve tu.. xbaik utk baby... xlame lg rase gerakan baby plk.. enjoy your journey..

bestnya sis takde alahan .. sy doakan terus macam ni hingga bersalin .. sy start 6 minggu sampai lah skrg 32 weeks alahan teruk .. berat badan dah turun 12 kg .. jgn kata makan, minum air putih pun muntah .. tapi sy ikhlas, janji baby sihat dan berat cukup dlm kandungan sy 🥰

bagus nya sis kalau takde alahan.. ada morning sickness tak best lah sis. tak best sangat. rasa lemah teramat sangat. nak mkn pun tak boleh masuk makanan dah. hidu bau2 masakan pun muntah. pregnant mmng rasa seronok. tapi yg tak seronok bila morning sickness🤢🤢

jgn mntak sis ..sya alahan terok sngat dari bulan prtama hngga 2 bulan 😅 syukur masuk ke 3bulan tkde alahan ..siksa sngat rasa nyerr sis😢 smpai masak tak mmpu ..prut asyik kembung je..lapar je tp tak mmpu nak msak nak hidu masakan

2y ago

sama sis.. sy sampai skrg 11w masih alahan.. sampai murung dibuatnya.. bau suami, bau sendiri, bau perfume, bau sabun, masakan dan brg mentah, smua tak boleh.. mkn sikit, muntah.. minum sikit muntah.. serba x kena jadinya.. mudahan cepat la alahan ni stop..

ok sangat... bdn stiap org xsama...bgus kalau xda.. kalau ada pon xpa.. rezeki msing2.. bukan apa.. alahan ni kalau yg sapa2 pernah dpt yg kaw² tu.. mmg azab laa...mkn sikit muntah.. mkn sikit muntah.. uiii.. trkenang balikk haa..

2y ago

satu lg.. untuk teori.. xda alahan dpt bby boy,. ada alahan dpt bby girl atau sbaliknya tu.. yg tu xda apa pon tau.. tak betul pon.. 🤣.. ikut pd rzeki juga.. smoga dipermudahkan urusan sis shngga bersalin nnt yaa ❤️

normal takde alahan sebab saya sendiri anak pertama tiada alahan langsung . anak kedua ni baru ada alahan sampai 2 bulan tak lalu makan nasi, seafod, telur, ayam..bayangkan seksanya..

saya dulu ada alahan, tp masuk week 12 alahan slowly hilang, ingatkan normal dh nak masuk 2nd trimester sbbtu alahan slowly hilang. rupa2nya baby meninggal dlm rahim 😌

Saya pun tak da alahan. Kadang2 orang cakap, mummy kurang alahan kalau baby boy. Saya memang mengandung baby boy.

2y ago

sama la.. 1st pregnant and skrng 2nd pregnancy pun xda alahan langsung.. baby boy juga

Bestnya xda alahan. Sy pun nak masuk 3bulan,apa2 masuk mesti keluar balik... Even minum air pun boleh muntah... 😵😵😵

okay la tuh sis takdak alahan..saya start daqi 8week dah alah teruk..sampai minum air kosong pon muntah semula

2y ago

sama macam saya juga sis minum air kosong pun muntah balik makan nasi pun muntah dapat telan bihun je 😅