Jangkitan Kuman Pada paru-paru

Saya baru melahirkan anak pada 37week, tapi di tahan di NICU kerana jangkitan kuman pada paru-paru. Semalam saya follow up dengan doktor, kuman dah mula merebak dalam darah baby.. Doktor kata akan masukkan antibiotik sekurang2nya dua minggu.. siapa ada pengalaman macam ni? saya buntu, orang lain bersalin bawak baby, saya bersalin baby terpaksa kena tahan dua minggu ?

17 Balas

Allahuakbar. Semoga d kurniakan kesihatan yg baik & d lindungi olehNYA. Aamiin3 Ya Rabb Alamin