Jangkitan kuman

Anak siapa sini pernah jadi jangkitan di paru-paru semasa usia masih dalam pantang? Anak saya usia 10 hari dah dimasukkan ke dalam wad sebab terkena jangkitan kuman di paru-paru. Ambil darah dan sampel kahak nak tahu punca dari virus atau bakteria. Saya sangat sedih sehingga susu badan juga menjadi kurang. Doakan saya kuat ye?

2 Balas

Ank 1st sy admit kuning masa day7. Day8 discharge. Day13 admit balik sebab jangkitan pd mata. Stay 7hari jugak dlm nicu (sepsis). Day 27 admit lg sbb jangkitan kuman pd paru2 (berjangkit masa stay nicu haritu). stay 10hari dlm wad sbb on antibiotik+neb 3x sehari. Pantang sy byk berulang kt hospital ja. Sampai merayu2 kt doc mntak smbung antibiotik kat rumah. Stress tp pkir anak, kena potisif ja. Semoga sis kuat, jgn stress2 dlm pantang ni.

8mo ago

Hi sis.. nk tnya, ada effect dkt bby x, msa bby sis kn antibiotik? Bby sy kuat mnyusu & asyik berak je. Normal ke? Smpai bila eh cmtu?

Ank sy kena on antibiotik slama 15hari br blh blk...

3y ago

mcmana keadaan dan berapa lama anak dlm NICU hari tu? anak sy skrg di NICU dah 9 hari