Rasa melayang mcm nak tumbang

Saya baru masuk 13 minggu..hari ni saya rasa melayang layang mcm nak pitam..nak berdiri pun rasa mcm nak tumbang..kenapa ya? Normal ke situasi ni

7 Balas

misi ada bgtau klu kita kurang darah/kurang oksigen dlm badan (HB low) tnda2 penat letih nk pitam akn muncul. kita kna dptkn HB yg tinggi biasa 11 ke 13 dh cantik dh. klu HB low kesan dia pada baby kita nt baby xdpt drh yg ckup n oksigen sbb tu blh jd kguguran atau sgla apa mslah. sy pn tau sbb misi yg jelaskn. ramai mbr sy yg xtau kesan dr HB low ni ada yg xamik port n x brsngguh nk naikkn Hb dorg bg dorg jnji mkn ubat hr2 hb low xnk naik nk bt mcm mn ibarat mcm putus asa,, hakikatnya ramai yg xtau kesan pd baby pulak.. lepas ada mbr yg tau apa kesan dia br la nmpk mbr beria berusaha jga pemakan dgn baik.

Hati2 ya puan. Kena bersopan santun dlm pertukaran posisi tidur ke duduk, drpd duduk ke berdiri semua. Jalan kena pegang something. Mkn makanan yg cukup nutrien tau. Maybe hb low/ low bp. Blh mengadu kt nurse/ doc bila appoinment nnt. klu lama lg appoinment date, call/ walk in je klinik utk cek apa yg kurang.

3y ago

tula lately saya kerap tidur duduk..bila bangun sakit leher kebas tangan..saya rasa salah satu punca kot..ty sis..maybe esok saya walk in..risau jugak sebab xpernah kene cmni

Sy pun baru2 ni ada alami.. skg dh 21w.. Bila cari tau,tup2 tknan darah sy rendah.. tu rsa nak pitam & sesak nafas bla bdiri/duduk lama2😥

3y ago

thnks🥰

sya 15w pn mcm tu.. nurse pn ad pesan kalo rasa pening mcm brpinar pinar mata lps tu rsa nk pitam, muntah trus p hospital

3y ago

oh yeke sis..risau pulak kita

ada lambat makan tak?mungkin gastric..takpun tekanan darah rendah..takpun hb low..make sure makan on time ya

Tk normal sis.. Lebih baik banyakkan rehat dan cukupkan makan makanan berkhasiat

hb low ke sis?

3y ago

xpasti sis..aritu doc kata hb ok..maybe la..saya rasa melayang layang je today