Nak tanya

Sye srkg 11weeks sejak kebelakangan ni sye kerap sakit kepala berdenyut² mcm tu , kadang rse mcm pitam nk tumbang pun ada , maaf nak tanya normal ke?atau ada tanda² lain? #firstmom

13 Balas

Klau dh buka buku pink tgok hb dan tknn drh norml ok..norml je tu .sy awl2 temester pertma mmg pening skit kpla ..tpi xde Smpai nk pitam.lbih baik jumpa tye doc

4mo ago

mula2 tkanan darah saya memang tinggi smpai kena makan unat darah tinggi tpi skrg dh stop ubt dh

Kalau bacaan hb& tekanan darah normal.... should be ok. cuma puan xboleh bdiri lama n kna banyak rehat. Ssya 1st & awal 2nd trimester mcm tu.....lama2 ok

x normal sbb sye pn mcm tu n doctor sruh saya check tkanan darah setiap hari sbb tkut de sawan pew tah mase mengandung..

Dah buka buku ke belum?? kalau dah awak buat buku pink hb awak berape?? rasanya macam anemia nie .. awak makan ubat tak?

4mo ago

jaga emosi tau ❤️❤️.. awak tak boleh stress ..

sama mcm sy, dh 13 minggu.. sedey rsa bdn xbermaya.. nk brdiri pn rsa nk tumbng.. mkn pn keja kuar blik ja . 😢

4mo ago

saya de mase2 jew sakit kepala yg melampau sampai rasa nk berdiri pn x blh..

alahan kot awak . sbb saya dulu first trim mcm tuh, tapi kalau kata teruk sgt better jumpa doktor la.

sama mcm saya masa 12-13 week kdg2 sakit teramat sgt sekarang dh 14 w dh xda

Tak normal. Cuba jumpa dr and dapatkan advise. Takut hb rendah

Normal. Saya dulu smpai tk bole buat apa. Kerja tidur sahaja

tak normal. boleh jadi ada anemia. boleh jadi hb awak rendah.

4mo ago

hb saya 2 minggu lepas 12.4..