Ubat Kesuburan

Saya baru keguguran.. Skrg nak cuba ttc tpi takut keguguran berulang lagi... Nak tnye ada x mommies2 kat sini yg keguguran n berjaya mengadung n melahirkan dgn selamat semula...mcm mane kita nak tingkatkan kesuburan kita.. Dulu lepas lahirkan anak pertama ada mkn pil perancg kehamilan.. Lepas tue 8 tahun tnpa merancang x de rezeki nak mengandung.. Dah mengandung tpi x de rezeki gugur..mse 6 weeks pregnancy ada dpt ubat progesteron ubat hormon.. Tpi janin x bertahan than gugur.. Ada sape2 experience mcm saya..

2 Balas

Sy pnh gugur 1st pregy n alhamdulillah pregnant smula lps setahun. Sy cuma amal kn mkn folic acid sbb bgus kn but selain tu sy ad jgk try cara traditional jgk mcm minum air rebusan buah zuriat n pergi berurut sama tkut peranakn jatuh Dlm masa sama minta husband mkn folic acid jgk sbb bgus utk kesuburan kita bersama Nk ank kne ad kerjasama husband n wife jgk Jgn stress n relax je ☺

4y ago

InshaAllah...mudah²an ☺

Sy pula keguguran janin tiada heartbeat. Janin xjatuh sendiri jdi terpaksa d&c.. Takut keguguran berulang memang ada tapi semangat sy nak ada baby lagi kuat dari tu. Lgi2 yg gugur tu baby first sy. Lps hbis pantang mudah-mudahan ada rezeki lps ni.

4y ago

Insyallah sis.. Saya pun keguguran heart beat x dpt detect mse tue.. Insyallah moga ada rezeki utk kita lgi.. Aminn