air yang sesuai dalam pantang

saya baru je bersalin 26/04 baru ii ni. air apa yg sesuai selain air kosong. then selain ikan bakar, apa lagi yg boleh makan. saya stay dgn mertua yg agak sedikit cerewet. kadang terasa jugak. kita stress dgn susu badan xnk keluar. dia sibuk nak atur ii itu ini. jadi bertambah stress la.

3 Balas

Semua boleh makan kecuali makanan yang awak alergik. Tu je. Junkfood, processed food, fastfood sebaiknya elakkan dulu. Ambil real food, makanan yang berkhasiat dan seimbang, minum air secukupnya untuk recovery process. Salah satu punca susu badan tak keluar atau kurang ialah stress. So be happy and lean onto your husband for support 🌹

1mo ago

Maaf tertinggal part air. Just elakkan air berkarbonat. Boleh minum susu, barli, juices, coklat, etc

Apa jua air OK, asalkan tiada alahan. Untuk penyusuan ibu, kurangkan pengambilan kaffein; kopi, teh dan koko. Ikan goreng boleh, ikan sup, kukus, masak lemak kuning, kari, singgang, masak asam, tempoyak. Apa2 je lah asalkan tiada alahan. Jangan pedas sangat.

mintak tlg suami main peranan plis, bwk mknn masuk bilik ke apa kita boleh mkn semua yg sihat kecuali kita sendiri yg ada allergy.