Kisah Hati

Kenapa nak dekat bersalin ni asyik fikir nak mati mati je ...stress tempat kerja stress kadang ii dengan perangai suami 😞

4 Balas

samalah.. dok trpikiaq adkah ajal aku nnti wktu bersalin? sungguh itu adlh mati syahid. bila trpikiaq cmtu ja trus cpt² ubah fikiran. ckp dlm hati kata.. kalau benarlah ajal aku wktu tu nnti.. lbih baik aku brbakti bnyk² skrg dkt suami. masak utk suami walaupon rsa xlarat. slagi kudrat ada, buat. kumpul pahala bnyk². mintak ampun sllu tiap kali sblom tidoq dgn suami(kdg lupa jgk) tp jgn sllu pikiaq sgt bnda mcm ni.. x elok utk emosi. stres² x elok utk baby.. nnti baby stress jgk. just go with the flow. kalau bkn smpai ajal lg, jagalah amanah Allah itu elok². dia x mintak dilahirkan, kita yg nak ada ank. jd jagalah elok². jgn jdkan ank sbg aset pencen nnti. jgn susahkn dia bila dh tua. tanggungjawwb dia adlh utk berbakti kpd kita, tetapi bkn menyara kehendak kita.

12mo ago

Terima kasih atas nasihat

ye..sy pon asyik terfikir ajal menjemput semasa bersalin..fikirkan anak sulung yg rapat dgn sy mcm mana nnti..harap2 kita semua dipermudahkan sewaktu bersalin nanti..Amin2 ya rabb

tak keseorangan 🥺

Faham