Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya baru first pregnancy and sekarang dah masuk 37weeks. Saya cuma nak tahu, macam mana rasa sakit nak bersalin tuh, boleh share tak sesiapa yang ada pengalaman. Sebab sekarang ni asyik rasa sakit perut jek, sakit perut macam senggugut tuh.

1 Balas

Ye..mcm tu lah sakitnya contraction tu puan... Sementara nk smpai contraction sebenar...kita mmg akan lalui contraction palsu...yg bertujuan utk perut n rahim berlatih melalui proses tu... Nak tau beza palsu atau sebenar>> Palsu : puan alih kedudukan dia akn hilg sakit...sakit dia xdtg selalu...contohnya skrg sakit....tggu lg sejam br dia sakit lg....pastu 2 jam pulak br sakit lg... Sebenar : puan alih kedudukan dia still sakit....sakit datang setiap 5mnit Kalau dah yg sebenar tu dah boleh segera ke hosital ye puan😊

4y ago

Terimakasih 😊