Contraction?

Salam. Hai. ? Saya dah nak masuk 36weeks. First pregnancy. Nak tanya akak2 yg berpengalaman. Sebenarnya contraction tu rasa dia mcm mana ye? Saya skrg selalu rasa mcm perut mengeras. Tapi tak sakit. Pastu harini first time rasa mcm senggugut dan sakit pinggang,perut memulas. Tp kejap je. Sebab masa zaman anak dara dulu dah pernah rasa senggugut yg sakit sampai pengsan, tadi rasa senggugut yg tak berapa nak sakit lah. Bole tahan lagi. Tiba2 konfius. Tu ke contraction palsu? Lepas tu perut mengeras tu kenapa pulak ye? Dah pernah tanya doktor pasal perut mengeras tp doktor tak jwb. ? Jom share pengalaman. ?

1 Balas

btol la tu rse dy dik . mmg ad pn yg palsu . palsu ni yg sakit xikot mse . klau yg ikot mse . nk brtmbh sakit . tu bru btol sakot brsalin . mengeras tu bby mcm tegang kn bdn dy dlm perot tu . sakit dy mula2 xbpe . tpi sakot dy dtg setiap 15mint lps tu 10mint lpstu 5mint tmbh juga kesakitn dy . paling sakit dlm 3 2mint dh sakit dy . arhh tu tnde bukaan dy besa . biase setiap 5mint tu bukaan dlm 4 5cm . dh boleh ke hos trdekt .