Pregnant ke tak??

Saya baru 2 hari delay tapi rasa sakit perut2. Buat test. Dia keluar tanda samar mcmni. Tapi bila pegi klinik. Doctor buat urine test negative pulak

Pregnant ke tak??
70 Balas

sama mcm sy aritu.dh lewat seminggu buat kat umah mmg nampak mcm tu..sy tgu sampai minggu ke 3..g klinik sama juga.doc soh tgu sampai minggu ke 5..g minggu ke 5 mcm tu jgak.sy minta doc scan.masa tu redho jika sy tak mengandung.at least tahu kalau2 ada ketumbuhan ke apa.tp doc cakap mcm ada.tp samar2 even masa scan pun..so sy balik n tak fikir dh pregnant ke apa.tp sakit belakang sgt2 sampai nak duduk nak tidur susah..sampai la minggu ke 9 sy g scan klinik lain plak..confirmed.mengandung 9w..sekarang dh 17w..so sy doakan semoga puan jgak akan dpt khabar gembira mcm sy...

Sama la mcm sy dlu,klnik buat upt dpt result cmtu dorg kata negative,mybe dorg consider positive tu kna line terang kot...lepastu 2,3hari cmtu sy pon period,yg pelik period tu heavy sgt..sy ada google psal "chemical pregnancy" dan simtom2 tu sama mcm apa yg sy alami,kiranya mcm kndungan xmnjdi la tpi upt dh bleh detect hormon hcg tu cuma resultnya akan samar..dan ank yg skrg ni,sy delay period sehari ja line dh terang sgt,

Sama mcm kes sy. kandungan masih awal. Upt doktor kt klinik xdpt detect naik 1 line je. Padahal dekat umah sy test guna 4 upt berlainan beli kt farmasi naik 2 line cuma kabur². Instinct sy yakin sy pregnant. Nxt day terus p klinik kesihatan test air kencing mmg positive result 😂

InshaAllah ada tu sis.. Sabar dn tawakal.. Bawa berehat jgn buat kjer berat2 sbb msh bru lg.. 8hari delay sis da boleh test upt lg.. Sy bli yg bila2 masa punya cek waktu ptg or mlm pn xkisah.. Double line terang menerang.. Semoga baby membesar dgn sehat dan kuat IndshAllah Amin..

Tnggu dlu..nnt repeat test ..sy dlu mula mmg samar² tpi blum pgi klinik..dah repeat test kali ketiga and line tu mmg trang sgt2 bru pgi klinik..sbb klau msih bru,mmg susah nk detect dn pstikan sma ada mngandung atau x. .smoga ada rezeki .amin☺

Sy rasa, kadang2 pregnancy test tu tak berapa betul, sebab sy pernah pakai pregnancy test yg beli kt shopee, kena pakai yang beli kt farmasi or watson or guardian utk result yg lebih tepat

Sy pun mcm tu msa cek sndri smar2 ingt xmngangandung,sminggu kmudian tu g tgok balik saje nk tgok, pandg lma2 mcm ade garis 2lah, suami xpuas hati bwk p klinik alhmdllh ade yg no.2

Mse ank no 3 pn sy mcmni jgk.... Check kt umah samar2... G klinik xnmpk jelas jgk... Doc ckp xde tp ati ni ckp btul ngandung.... Alhamdulillah mmg ngandung pn mse tu cme msih awl

mcm sy jugak sis .. mula2 samar .. tggu dlm mase 1 mggu buat UPT lagi . then terang & jelas . hehe , and now baby dah 10bulan daa . in sya Allah ada rezeki utk sis .

bru lgi kot, sy pon mcm ni jugak ,tp mse tu blom nk period lgi, lepas delay seminggu period, check balik positive ,tp kabur sgt, nnti try laaa lg sminggu