Pregnant ke tak??

Saya baru 2 hari delay tapi rasa sakit perut2. Buat test. Dia keluar tanda samar mcmni. Tapi bila pegi klinik. Doctor buat urine test negative pulak

Pregnant ke tak??
70 Balas

Lgi awal sis try hri ke5 delay period.. ..sya msa tu dkt kcmsan sbb demm delay 4hri period xthu nk.preggy alhamdulillah pihak hspital sahkn megandung

inshaAllah ada ni , sy pun mcm ni mula2 test sblm lewat priod test naik line samar mcm ni lpas 3-4hr lewat priod trus terang line.. 😂 skrg dh 19w

cuba try guna pregnancy test jenama ( dip n tell ) husb sy bli kt frmasi belas2 ringgit je . sy test aritu 3 ari awal sblm lewat period dh dpt positif .

3y ago

haah betul yg ni bagus

Sis Kalo nak tahu mintak kat Dr nak buat test beta hcg.. mmg boleh confirmkan.. 7 Hari Lepas persenyawaan boleh detect

Tapi nmpak mcm nk double line....mungkin byr lgi...sis try 2 minggu than test lgi.... Sementara waktu ni ,jaga² dan hati² dlu....

Boleh ulang test lg seminggu @ 2 mggu lg..slagi xkluar darah InsyaAllah lekat tu sis.. .jgn angkat brg berat... Take care..

Tunggu seminggu lg test lg sist sy tu hari pun delay baru sehari camtu.. samar2.. dah 4hr comformgaris 2 dah

positif tu sis..biase la kt kk punye sensitivity rendah..kalo yg sensitivity tggi, awal2 pon da blh detect dh

Tunggu lagi seminggu. Kalau double line boleh scan lah dekat klinik. Kalau ada kantung tahniah anda pregnant.

Saya haritu test awal 6 hari pada tarikh period tp line dia jelas gila.saya guna yg 10miu pnya