Awal kehamilan boleh makan tomyam?

Saya baca ramai yg kata awal kehamilan tak boleh makan tomyam tp mulut ni asyik nak tomyam je. Boleh ke ya? Kandungan 6 weeks

14 Balas

Tomyam tu my favorite. Last makan tomyam satu tempat ni sebelum tahu hamil. Masa tu makan okay je even tomyam dia pelik sikit. Sebab ada brokoli, fish cake and kuah agak gelap mcm letak kicap. Dah nama pun peminat tomyam, lenjan je. 🤣 Tahu tak, lepas tahu pregnant je, bila sebut tomyam je trus loya nak muntah 😂 Ni kes tomyam yg last makan tu pelik. Kalau tak even pergi restoran mana² mesti order tomyam 😂. Sekarang still tengok tomyam pun x berselera

Saya boleh makan tomyam je masa first time trimester itu hari. Sebab boleh telan yg berkuah yg masam2. Makanan lain telan muntah. Sampai suami beli pes tomyam satu tin. Dia yg masakkan 😝

Boleh makan.. uth hilang loya2 tu elok makan. Cuma jgn trlalu pedas. Kalau ad alergic seafood. Mention kt yg tukang order. 🙂

Sy hantu tomyam masa 1 trimester. Tu je boleh telan,bila masuk 2 trimester dah tak berapa nak makan tomyam 😂

Boleh je makan sis. Saya pun dulu makan tomyam je untuk hilangkan loya. Tapi jangan pedas sangat ye sis.

3y ago

Knpa xboleh pedas ye?

Tak boleh ke? Sy dah byk kali mkn tomyam. Skrg 9w 4d 😅😅

Saya mkn okay je. .sbb tu fev sgt. .hehehe. .

bleh je sis..sy smpai tiap2 hri tomyam..tu je bleh mkn😅

Boleh. Tapi kurangkan pedas ☺

Sya mkn ja sis.. Tp berpada la. Hehe.