Tomyam Boleh Makan?

Hello mommies! Nak tahu awal kehamilan boleh makan tomyam tak? Dengar ada yg kata masam2 mcm tomyam x boleh makan ?

26 Balas

Sy since dpt tahu pregnant - mmg masak sendiri tomyam (plg simple asal rs masam2 - tumis bwg besau & putih) pastu letak ayam then letak daun limau kacau smp naik bau & ayam tu masak. Br letak air, tomyam paste & cauliflower & sedikit garam. Settle utk perut sy. Sy since buat Keto diet sblm mengandung mmg x beli makanan luar💪💪💪. Since mengandung ni lg kerap nk masak lauk2 sbb husband still in Keto Diet.

Sebolehnya elakkan la mkn tomyam.. sebab ad serai kan. Sbrang mknan yg guna serai tu.. ikutkn org tua2 x bg. Sbb katanya serai tu tajam.. boleh mybabkn hakisan..gugur. wallahualam..tpi sy memang xmkn.. 😀

Saya makan tapi masak sendiri la jangan beli thai punya sebab tomyam diorang pekat sangat . Tak elok jugak

boleh aje mkannnnn, tp jgn lah sampai pedas pekak telinga, nanti perut tak selesa 😂😂😂

Sya makan jee.. Sbb mknan lain kdg xda selera nak mkn.. Bila mkn tomyam ble tmbh nasi lg..

Boleh jer mkn.. Tp jgn la mkn yg pedas sesgt tu.. Melompat baby dlm prot tu nnt.. Hehe

boleh je yunk..sy ngndung mkn tomyam byk pulak tu tringin masam pedas..bby ok je ..

Mkn je..tapi berpada2 la..nanti pantang & breastfeeding xdpt nk mkn😅

Apa kandungan tomyam yg smpai boleh mudartkan tu ye??🤔🤔🤔

Uiikk x leh mkn ke.. Paberet tu tomyam nak pulak mak yg masak..