merokok

Saya ada tabiat merokok yg tak boleh buang.sejak mrngandung ni sy xboleh kurangkan malahan mcm xboleh kalau x merokok?

35 Balas

Kalau nak berhenti merokok cuba laa makan gula2 getah ke...yg cwing gum tu mcm2 perisa pun ada mcm gula getah...dan semua pasal rokok awak buang dari rumah awak,, semua sekali termasuk bekas kotak rokok,, btg rokok ,, habuk rokok,, dan smuanya pasal rokok laa...baju awak yg ada bau rokok pun cuci dari kesan terhidu bau2 rokok...lepas tu bila sis rasa stress ke cuba minum air suam2 cari laa benda lain yg berkhasiat utk d makan selain rokok...makanan yg kita akan kunyah juga boleh menghilang kn ketagihan merokok..

4y ago

Baik sis....sy akan cuba insyaallah....trimakash utk nasihat