Tentang anak boleh makan atau tidak

Hi, saya ada pertanyaan yang buat saya tiba-tiba risau, anak saya 8.9.2021 baru genap 6 bulan tapi saya nak dah anak makan bubur kosong pada 6.09.2021, rasanya ada masalah tak ye, saya bg pon x de la banyak sebab bubur tu cair dan saya bg mcm yg letak2 kat sudu je, tolong saya risau, sebelum tu saya ada col klinik pakar tapi oembantu dia cakao boleh saya tak tahu dia tanya dr tu ke tidak. Oh lupa dan dia memyusu badan dan dia masih belum membuang lagi

6 Balas

oke jek sis..jgn risau ye.. hehe, kdg2 kita mak2 teruja kan bab makan anak, tapi pastu mnyesal nape buat cmtu kan.. sis cuma bagi bubur ksong jek, oke jek tu.. anak sy 3hari sbelum msuk 6bulan mmg nurse dah suh bagi makan ,siap tulis kat buku anak lagi tarikh mkn anak.. bab lmbat mmbuang tu biasa jek bila bby start mkn, usus dia amek masa nak cerna makanan.. 😘

saya bagi makan genap 6 bulan😊 masa baby 5 bulan lebih saya bagi baby minum susu melalui sudu, ala² nak latih dulu sebelum anak mula makan. . genap 6 bulan dia makan ok sebab dia dah kenal dah pengunaan sudu😁. . anak saya pun bf juga. .😉

Boleh je. Kalau ikut mostly paed cakap 4m dah boleh, cuma saranan who mula 6m. Bagi slowly la, nanyi perut baby terkejut pula

Boleh ja sis. Xda masalah. 😊

3y ago

Sma2.. 😊

Rasanya x ada masalah

ok je