hye mommy's

Anak saya dah setahun 4bulan..tapi masih makan bubur..kdg2 sehari 2 saja xnak masak bubur sbb nak bg dia mkn mcm makanan org dewasa..tp satu hari tu nanti mmg dia xmakan langsung..xpe ke bg dia makan bubur nasi kosong+telur+ayam hari2??

3 Balas

Hai mommies..anak sy sampai dekat umur 2 tahun makan bubur..tp buburnya sy masak tak lembut sangat..sy pelbagaikan bubur tu supaya anak cukup nutrien walaupun makan bubur..letak kentang..labu..brokili..ayam..daging..sayur hijau lain..carrot..jangan hadkan kepada telur dan ayam sahaja ya mommies..bubur tu nanti adjust sikit2 supaya tekstur dia ada macam nasi sikit..nanti lama2 anak akan biasa makan nasi..harap membantu puan 😊

Hi mommy. Jangan risau. Walaupun anak saya 1y4m dah makan nasi macam orang dewasa tapi kalau saya letak sup bagi nasi tu basah2 macam bubur selera dia membuak2. Jadi jangan risau okay. Tekak diorang masih lagi nak makanan yang lembut. Senang nak telan. heheh

Campur dengan sayur