Siapa ada pengalaman threatened miscarriage atau kandungan terancam?

Saya ada kluar spotting coklat n dah refer hospital, doc dah scan perut skli tvs scan jgak. Kantung ada tp size janin kecik 😭 nak luruh jantung

22 Balas

Saya ada pengalaman pertama missed miscarriage dan pengalaman kedua threatened miscarriage. Doc bagi ubat kuat rahim. Alhamdulillah setakat ni dah tak de spotting. Apa-apa pon, elakkan buat kerja berat dalam tempoh early pregnancy.

saya dua minggu ada spotting, mcm darah nak last2 period tu warna coklat. first pegi klinik masih ada jantung baby, lepas dua hari jantung baby dah tak ada. mungkin sbb terlalu aktif sangat buat kerja. akhirnya keguguran.

biasanya threatened misscariage kalau mommy Ade spotting or bleeding tapi heartbeat baby maseh Ade lagi ..mcm Kes Sy..masa 8w bleeding shgga 20hr..skrg alhamdullilah kndungan dh 7bln

2y ago

insyaallah okay tu. Sy baru bersalin🥰

sy pn mcm tu..skrg kena tunggu 2 minggu untuk scan pakar..ada kantung jalan masih tutup lagi..baru 7 week..kdg nk pikir positif x bleh..x ada bleeding..cuma kluar lendir darah jek..bkn slalu kluar..

same mcm sy thn lps . supposed da 11w tp janin 6w xmembesar n xde heartbeat.. doc bg mase 2mggu utk repeat scan n then xde kena dnc.. tp sy gugur trun sndr sblm dnc tu.. semoga yg baik2 utk sis 🤲

saya dulu macam tu, jantung baby ade..lepas 3 hari jantung baby dah takde n time tu juga kantung jatuh mase buang air, doc sahkan dah keguguran..sedih sgt 3 hari saya spotting😭

2y ago

sis juliana.. sis spotting cmne mase tu? tau ke sbb ape spotting? sy mcm tgh alami mcm sis.. sabtu sy bru scan ade jantung.. now tgh spotting dr hari sabtu tu.. sbb jumaat sy ade company dinner, byk jln n berdiri.. da on duphaston still spotting lg, kuar lendir2 coklat.. risau 😔

Saya sedang alami skrgni..kndungan msuk 9w, 3hari ada kluar spotting..semlm scan cuma nmpk kantung shaja.rsa sedih sgt2..apa perlu sya buat

2y ago

Sy dah 6 hari spotting coklat. Gi klinik swasta kantung kosong.. refer hosp, tvs scan kantung msih ada.. bukaan tutup, ada ketulan daging tp blum mmbntuk janin

sy, msa 7w .. dr bg duspaton ..ubat kuat rahim . alhamdulillah ok ..

2y ago

in shaa allah .. mga yg baik2

sis, mcm mn update pregnancy ya.. hrp all ok

saya hari tuu mcm tuu sis and 12 week gugur