Siapa ada pengalaman threatened miscarriage atau kandungan terancam?

Saya ada kluar spotting coklat n dah refer hospital, doc dah scan perut skli tvs scan jgak. Kantung ada tp size janin kecik 😭 nak luruh jantung

22 Balas

sy pun pernah alami , masa first preg , baby bru 8w tiba2 mabuk teruk , pastu keluar spotting coklat then keluar darah ketul2 , bgthu MIL , dia kata gugur la tu , sedih sgt masa tu ,tapi suami kata , tkpe check dulu , alhamdulillah masa check doctor kata nmpak semua ok je. doctor kata baik bukak buku pink supaya klink boleh pantau , doctor bg ubat kuatkan rahim agak mahal tp berbaloi . Sekarang baby pun dah setahun lebih . semogaa sis terus positive dan semoga baby sis sihat2 sahaja . amin

ikut pnglamn sy yg bru2 kguguran , sy kluar spoting blood wrna coklat trus pg hsp tp msa tuh msh kantong kosong tp doc cek klu kguguran blm tiba msanya sbb blm ada bukaan jd kena sruh blik . satu hri lps klinik tiba2 pula kluar drh nonstop n sy kguguran 😓😭. btw drh spotting blood kluar nii kdg2 tnda kguguran dan juga kdg2 tnda janin tuh daa nak mlekat dkt rahim . apa2 pun sis positive jaa yaa smoga sis shat2 sja sma bby🤲🏻

2y ago

sis pikir positive sja yaa jan stress2 . smoga d permidahkn smua sis 🤲🏻

saya ada pengalaman threatened miscarriage. Alhamdulillah skrg tggu hari je baby nak keluar. Yg penting bykkan rehat, bedrest. Jgn bergerak byk sangat. Mata, hati, jiwa kena tahan tengok rumah bersepah. Time tu lah kita jd big bos mengarah org utk mengemas. Mcm kes saya, saya diberi rezeki utk tinggal dgn family sendiri, jd adik2 yg byk tlg saya buat kerja. Yg penting, bykkan berdoa, suppliment yg dibg doktor jgn miss.

sye pun prnh darah spotting slme 7 hri pergi hospital time Tu bru 2 Hari la kluar darah spotting pergi scan Ada jantung baby..berdenyut.. n slps bbrp hri sye mngalami skit Prut sngt n darah spotting makin bnyk.. pergi klinik swasta cek ii Rahim da kosong.. xde janin PPE da..balik ii klinik brhnti pergi tnds n time Tu jgkla kluar anak brudu..sedih nya DPT tau keguguran..

Saya penah jd masa baby usia 5bulan spotting smggu, lepas tu doc suruh bed rest.. Dpt mc, Mmg saya bed rest bgun utk mkn mndi smyg ja lepastu baring balik.. Hilang spotting tu.. Tp lepas sy msuk keja sy byk bjalan , spotting trun balik and dpt ambek mc 3 hari.. lepas msok kja sy kurang kan bjalan, Alhamdulillah dah xtrun spotting smpai slamat bsalin

Saya macam awak juga masatu 6week.Saya terus ke emergency sebab spotting and ada drh fresh sikit. Esok kan nya saya pergi klnik swasta sbb masih ada spotting tu, and doc bg ubat kuatkan rahim utk 2minggu. Skg saya dah 6bulan, awak banyak kan berehat, jgn buat kerja berat berat dlu☺️

12mo ago

kalau yg bekerja Bole bekerja ke?

sy pown tgh mngalami skrg . smlm baru lepas pegi ospital . doc ckp sy mngalami threatened miscarriage . mse tuh hati nk luruh dah . tp lepas scan tgk baby okay, jntung baby okay lega skit lha . cuma doc pesan jgn buat keje lasak, jgn stress, jgn byk bergerak . kena byk rest je .

jangan risau sangat sis. sye pun macam tu jgak. spotting hampir seminggu. masa tu baru 5 6 week mcm tu. dokter suggest bnykkan bedrest je. alhamdulillah skrg dh 11week. scan jantung baby semua elok je. insya Allah baby sis baik2 je. jgn risau sngat tak elok untuk baby

Banyakkan bedrest ya awak. Baring je seharian takpa. Solat pun kalau boleh duduk atas kerusi. Makan makanan yang berkhasiat, minum susu. InshaAllah takda apa. Doa banyak banyak dan fikir positif je. Semoga yang baik baik untuk awak dan kandungan.

2y ago

nak tanya boleh ke makn delima kalau yg baru 5 week

saya pun pernah mengalami juga keluar spotting coklat sampai seminggu..akhirnya kena d&c bulan 6 hari tu sebab kandungan tak menjadi..janin tak membesar..sampai sekarang fobia rasa nk mengandung lagi..sakit sangat2 lepas d&c sampai demam