Keputihan.

Saya ada keputihan sikit kandungan 16week ,Klaw beli ubat dkt farmasi bole x? Malu nak check doktor malu depa nanti check keputihan dkt kemaluan .

6 Balas

Tak perlu malu sis. Dh memang gayanya pregnant mcm tu. Saya pun ada pengalaman kt EPAU. kt sana kenalah saya akur sbb tak nak masalah berlarutan. Jika boleh dirawat awal why not mesti malu. Malu tolak tepi sbb kita perlukan rawatan. Jika doktor tak amik sample dr bawah, mana nk kesan jenis penyakit or ubat yg terbaik @ rawatan susulan utk kita. Bukan kita saja yg perlu hadap semua tu sis. Almost preggy woman alaminya. Mencegah lebih baik dr mengubati. Itu yg saya pegang sbb sayangkan baby

Tak boleh malu sis. Kalau malu nanti kena macam2 infection, lagi risau kan ? Keputihan normal je masa preggy. Yg tak normal bila berbau + tukar warna + gatal2 + banyak.

Ha'ah sis x boleh malu, untuk baby jugak... Sy smpai x boleh tdur sebab gatal², dok cek bnyk sngt keputihan, lepas tu kena bg ubat insert.. Alhamdullilah dah oky....

Sy pun ad keputihan . Then dc ad msuk kn somethng dkt kemaluan kita nk tgk byk x keputihan tkt ad jangkitan . Then dia bg ubt insert dlm kemaluan . Then da okeh da

Try makan plain yogurt sis, sy amalkan seminggu 2kali alhamdulillah mmg kurang sgt da keputihan sy. Tapi makesure makan plain yogurt jgn ada any flavour

Jgn main beli je.. Better sis dpt kan rawatan dkt doc tu sis..