Keputihan ketika hamil

Hi. Saya nak tanyalah. Keputihan xde pun melekat atau meleleh dkt pad atau panties, tp lps bersama dgn suami, keputihan tu melekat sikit dekat kemaluan suami. Bila saya ambik n bau sikit, x busuk pun. Skrg tgh preggy 24 weeks. Bahaya ke tak ye keputihan yg mcm tu utk kandungan sy? Ade kaitan dgn GBS ke?#advicepls #firsttimemom

3 Balas

saya ade gbs untk mse ank sulung . skng ank kedua pn gbs.. msa ank sulung . kerap sakit bhgian bwah perut . bila buat swab +ve gbs.. xde keputihan or gatal².. skng preggy ank kedua . keputihan plus kulat lg. gatal xsah citer . buat swab lg.. +ve kulat dn gbs . xleh nk buat ape . skki dh terkena.. akn ade trus untk kdngan seterusnye.. cme . klu nk elak gatal².. kne cuci bersih dn pastikan lap kering.. lepas bersama.. kne trus basuh dn korek sikit².. klu mse jne gatal² tu.. kerapkn cuci . lpastu.. rjin buat air gram suam . tu je cara yg ade . skng sye alhmdulillh . dh xde gatal² sume tu . tp.. kne jge².. mse nk bersalin nt.. kt LR .. doc akn msukkn antibiotik melalui drip . setiap 4jam.. dh delivery . bby akn dipntau . ditakuti terkena jngkitan . gbs .

1y ago

xpayah tunggu nurse atau dic tnye.. trus je bg tau.. xyah tunggu²

Sy pn sama mmg x melekat dekat mne2 tp bila bersama mesti ade. Tp masa doktor ambk sample mmg ade gbs positif.

2y ago

bila ye nak kena check sample keputihan or kot ade gbs ni? dia akan check before bersalin ke? or kita boleh mntk kk ambik sample n check? sbb keputihan saya still xde bau or bertukar wrna or ade wrna lain ke ape.

sama mcm saya..saya positif gbs..xtahu nak buat mcm mna lagi..harap xeffect laa nanti

2y ago

sy pon gbs+...dh 2 kli guna insert n mkn antibiotik tp still ada klua jga kpthan hjau jernih tu kdg2 putih ssu....sy pon dh xtahu nk buat mcm mna lg smua tips sy dh try...tp ttp sma jaa msh ada...