Posisi tidur 2nd trimester

Saya ada baca tidak digalakkan tidur terlentang apabila kandungan sudah masuk 2nd trimester. Saya sekarang 16w. Mula nak tidur tu, mmg mengiring ke kiri, tp kalau tersedar msti dah terlentang. Tak mengiring. Ok ke mcm tu? Sbb selalu jugak lahhh sedar2 bukan dalam posisi mengiring. Risau keadaan baby.

1 Balas

Letak bantal bawah badan belah kiri dan kanan. So bila nak terlentang tu, badan kita akan baring atas bantal. So takde terlentang sangat.