Betul ke mkn ubat penyebab anak kuning?

Saya 38weeks pregnant. Dulu sy konsisten mkn ubat tambah darah tu. Lately seminggu sekali dua je sbb org beritahu sy nak dkt due ni elok mkn buah sayur je sbg booster folic acid dan tambah darah. Ubat tu boleh bawa kuning kat anak nanti. Bila sy check hb naik 12.8 dari 12.0 sebelum ni. Yg beritahu saya tu makcik sy baru lahirkan anak takde kuning langsung. Prof yg sambut anak dia beritahu jgn terlalu bergantung dgn ubat sgt. Dlm diet kita hari2 mkn tu yg penting. Soalan saya ada ke yg setuju?

1 Balas

Sy xmkn ubat doc bg sbb sembelit yang amat..sy beli farmasi ubat obimin..alhamdulillah ok...