Zincofer ke iberet ?

Saya 14w , hb low . Nurse kk bg zincofer . Baru smggu makan , smggu tu jugak sy perasaan makin menjadi2 nk pitam smpai sy tak bole buat kerja , terpksa baring je . Lepas mkn zincofer jd mual .biasa sy mkn sblm tidur , mkn bersama air limau nipis ksong ikut saranan nurse kk . Tapi sy tak tahan . Smggu sy consume , hari hari rasa nk pitam je . Boleh ke sy tukar ke iberet ? Sbb sblm buka buku sy mmg makan iberet . Okay takde rasa nk pitam sllu . Bila buka buku dpt obimin . Cek hb hritu drop 9.8 . Kalau makan ubat kk, sllu nk pitam maknanya ubat tak serasi ke ?? Najis warna hitam tp tulah knp makin kerap rasa nk pitam .saya risaukan kandungan sy ni 😭😭 Saya tak puasa sbb tak tahan lapar , pernah cuba tp jd mggil tk mkn/minum , lagi buat sy nk pitam . Nk kata sbb sy tak mkn sbb tu nk pitam , tak mungkin , sbb sy akn mkn sbb taknk mual nt . Sy anak first jd takde pengalaman bab bab ni . Harap ada yg bole bantu ..tq mmy .

25 Balas

sy pernah mntak tukar ubat sebanyak 3 kali dkt nurse dan doktor. tapi doctor tak bagi sebab hb low. hanya zincoffer paling tinggi dos. so kalau makan yg lain, iberet atau obimin, tak berkesan . try la pujuk nurse awak. sy surrender dah. telan je zincoffer. kadang2 skip jugak huhu . sbb muntah2

1y ago

sy takde masalah telan zincofer ,cuma mual je tp sbb sy mkn waktu mlm..so lepas mkn mmg tido . tp tulah takleh tahan sbb siang hri sy jd nk pitam je .