Makan zincofer

Saya 10 week. Sy dh mkn zincofer 2 minggu. Selama sy mkn ni ade pening2 kalau mkn siang. Kalau mlm takde apa. Mual dan rasa nk muntah kadang2 shaja. Tp alhamdulillah setakat ni x muntah lg . Jd sy nk tanya kalau rasa pening2 lepas mkn tu kiranya ubat Zincofer tu sesuai x ngn saya? Sy risau mkn2 hb x naik.

17 Balas

sy xsesuai zincofer..muntah cirit birit sakit pale semua ada...pastu hb low je..iberet pun hb low..last sy MKN sangobion baru ok..terus naik cantik..

selain dr mkn zincofer sy pun amek makanan lain utk naik kan hb..Mkn kurma,hati ayam,kerang,bym merah,sayur hijau

3mo ago

Cuba pula mkn zincofer dgn air sunquick ..tu pun blh Naik kn hb.jambu Batu,buah delima,kismis

Nurse pesan makan zincofer dgn air oren & betul2 sebelum tidur. Alhamdulillah saya 9 bulan makan zincofer.

Saya pun macam ni juga. Mak saya pun dulu macam tu jadi dia minta makan sebelum tidur. Memng hb cantik je

saya mintak tukar ubat lain. yg kecik2 banyak2.kuat sgt rasa iron dlm zincofer tu. mmng nk muntah.

Saya makan zincofer dgn air sunquick suam tanpa gula. Saya xblh minum dgn air lain nanti muntah2

sy pon mkn zincofer . pagi memang rasa mual² time mlm x pulak . sama ja sis sy