Makan Zincofer Boleh x trs telan 2 biji? waktu malam. Sebelum ni sebiji je. Siang sy x nk MKN.

Ubat Zincofer

2 Balas

awak mkn sehari 2x tu saranan doktor ke?? sebab sy sehari sekali je, sy ambik waktu mlm sebelum tidur..

6mo ago

ok sis. Dh tnya doc. Doc ckp boleh. Tq

Ikut arahan doktor.

6mo ago

Cara pengambilan ubat yang betul untuk dos 2 kali sehari ialah setiap 12 jam. Contoh 1 biji di makan pada jam 8am, 1 biji lagi di ambil pada jam 8pm. Sebab tu saya kata ikut arahan doktor. Kalau awak nak ubah cara makan, consult dengan doktor ya. Soalan awak ni hanya doktor sahaja yang layak untuk jawab. 😊