Salahkah menyapu losyen pada perut ibu hamil?

Select multiple options
Haah, salah!
Tak, boleh dan lagi bagus

628 respon

8 Balas

Bagi akulah ya. Aku takkan pakai punya.Kena ingat betapa organicnya losyen yg korang pakai selagi x boleh makan ertinya memang tak leh letak lah. Kenapa? dia tetap ada kandungan kimia walau seorganik mana pun dia pada kulit.Apatah lg lapisan kulit yg nipis. Lgpun S/mark tu takkan hilang punya. Nak letak lepas bersalin kan boleh je...

Boleh, tapi pastikan losyen yg selamat dan ingredients yang diakui. contohnya menyapu losyen penghilang stretch mark untuk ibu hamil. tak boleh sapu minyak panas / losyen panas pada perut ibu hamil

Guna losyen khas untuk ibu hamil; Mama Choice & Pureen.

boleh asalkan tiada bahan yang dilarang untuk ibu hamil

Sy sekadar letak aloe vera je..

Losyen yg selamat utk pregnancy

Tidak. Depends losyen apa

bole tp losyen khas