Naikkan HB

Sape pernah minum pati delima ni untuk naikkan hb. Okay ke tak ?

Naikkan HB
1 Balas

X pernah. Nurse n doctor ada nasihat utk minum ni ke? Sy masa hb tiba2 low, doc bg makan iberet. Kopi, teh, milo/minuman coklat smua kena stop n byk kan makan sayur yg tinggi kandungan iron (eg, bayam). Bila biat semua ni, hb naik cantik. Takut kalau minum ni, nnt tak pasal2 dgn gula skali naik 😅. Check dulu sugar content ya. Kalau x pasti, better jgn. Cuba tanya nurse or doc masa appointment seterusnya.