Naikkan HB

Ada tak yg ikhtiar minum pati delima ni utk naikkan hb? Ok tak?

Naikkan HB
3 Balas

Saya amalkan minum pati delima ni lepas makan ubat. Alhamdulillah hb naik mencanak. Tapi kena kurangkan teh, kopi, coklat dan benda2 yg menghalang penyerapan zat besi.

2y ago

thankyouuuu

Pati delima saya amal kan jugak dri 10 naik 13 tapi kalau nanti nak minum air gula try stop before tu dulu nnti sangkut gdm. Biar hb low jgn ada kencing manis ☺️

2y ago

dia ada gula juga ye dlm tu? tp rasa masam amatttt haha

Saya makan kurma je 3biji setiap pagi..alhamdulillah hb naik banyak…

2y ago

Cuba tanya nurse boleh makan ke tak.. sebab saya makan kurma safawi,takmanis sangat.. kalau minum pati delima tu lagi banyak gula dalam tu kata doc saya lah..baik makan delima fresh je..